Ons lichaam bestaat voor 70 tot 75% uit water, waarvan een deel in ons bloed zit. Het overige water is nodig voor een optimale functie van onze organen. Een tekort kan zorgen voor kwaaltjes waarvan we ons vaak niet bewust zijn dat dit door te weinig drinken komt, als het middag dipje bijvoorbeeld. Het is al vrij lang duidelijk dat het drinken van water voor vele dingen goed is. Het enige nadeel is dat je in het begin vaker naar de toilet moet. Dit stabiliseert weer als jouw lichaam gewend is aan meer vocht.

WAT LEVERT MEER WATER DRINKEN OP?

Het geeft je energie
Een tekort aan water leidt vaak tot een tekort in het brein- en lichaamscellen (uitdroging), wat zorgt voor hoofdpijn, dipjes of vermoeidheid. Start ’s morgens eens met 2 glazen water in plaats van koffie, dit zorgt ervoor dat je organen goed kunnen opstarten en je direct alerter bent. De middag dip waarbij vaak naar eten wordt gepakt is meestal een tekort aan water. Probeer dit eens uit voor jezelf.

Mooiere huid
Water zorgt voor de afvoer van afvalstoffen die leiden tot puistjes of ontstekingen. Daarnaast is een uitgedroogde huid gevoeliger voor rimpels. Je huid wordt gevoed door water en gaat daardoor stralen.

Versterkt je immuunsysteem
Je hoofd detox de lever met alle andere organen reinigt je lichaam en zorgt voor de aan en afvoer van stoffen. Dit systeem werkt alleen maar beter als je genoeg water drinkt. Een tekort kan zorgen voor een slechtere functie van jouw organen. Als alle lichaamsfuncties goed gehydrateerd worden zodat ze optimaal kunnen werken versterkt dit je immuunsysteem wat je afweer vergroot.

Beter geheugen
Uitdroging leidt tot hoofdpijn en vermoeidheid. Je hersenen hebben water nodig, hierdoor gaan ze sneller en efficiënter werken wat bijdraagt aan een goede concentratie.

HOEVEEL DRINK JE NU OP EEN DAG?

De meningen zijn hierover verdeeld. Er zijn berekeningen die zeggen 35 ml per kilogram lichaamsgewicht maar ja laten we nagaan dat je met ernstig overgewicht ook geen 4 liter per dag gaat drinken. Naar mijn idee denk ik dat gemiddeld minimaal 2 liter water gezond is maar gebruik je logische verstand en voel wat het met jouw lichaam doet. Ben je van nature een slechte drinker probeer eens 3 glazen meer op een dag voor een weekje en ervaar wat dit met je doet.

Smaak idee…

Aardbei, watermeloen, rozemarijn
Limoen, aardbei, munt
Sinaasappel, gember, komkommer
Framboos, citroen, rozemarijn
Meloen, steranijs, aardbei
Citroen, gember, komkommer
Sinaasappel, blauwe bes
Appel, kaneel stokje
Ananas, komkommer, munt
Peer, granaatappel, kruidnagel
Mango, munt
Watermeloen, basilicum
Framboos, ananas
Kokoswater, ananas
Kers, aardbei, basilicum
Blauwe bes, lavendel
Gemengd zomerfruit
Sinaasappel, grapefruit, citroen
Citroen, munt, bleekselderij
Granberrie, appel, granaatappel

Verse thee

Munt of gember alleen
Munt, citroenschil
Sinaasappelschil, tijm
Gember. citroengras
Citroenschil, tijm
Anijs, gember, kaneelstokje
Sinaasappel, kruidnagel, gember
Zoethout
Kamille
Lavendel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *