Als we niet veranderen wat niet werkt in ons leven, zullen we voortdurend dezelfde dag opnieuw hebben.

We hebben allemaal de ervaring gehad ons te realiseren dat iets in ons leven niet werkt. Deze kennis kan komen als een plotseling besef of een zeurderig gevoel van twijfel dat sterker wordt en ons wakker schudt van het feit dat er iets moet veranderen. Sommige mensen hebben de neiging om snel te handelen en ingrijpende veranderingen aan te brengen voordat ze begrijpen wat het probleem is. Andere mensen zijn bang voor verandering, dus leven ze met het ongemakkelijke besef dat iets moet veranderen, maar er niets aan zullen doen. Tussen deze twee extreme reacties ligt een tussenweg die ons kan helpen krachtig en sierlijk te veranderen wat niet werkt in ons leven.

De eerste stap is herinneren dat je leven bestaat uit delen die tot een onderling verbonden geheel behoren. Het veranderen van een ding kan alles veranderen. Hierdoor hebben kleine veranderingen vaak een groot effect. Soms zijn veel grotere veranderingen nodig, maar de enige manier om zeker te weten is om de tijd te nemen om het probleem echt te begrijpen. Onderzoek je leven als een geheel - je werk, je relaties, waar je woont - en bepaal wat niet specifiek functioneert zoals je zou willen. Zodra je het probleem hebt doorzien, noteer je het op een vel papier. Bijvoorbeeld: "Ik ben niet blij met mijn relatie" of "Ik hou niet van mijn appartement." De volgende stap is om de aanpassing te vinden die u zou willen maken en hoe u deze verandering kunt doorvoeren. Als u niet tevreden bent met uw relatie omdat u te veel of te weinig tijd met uw partner doorbrengt, kunt u dit probleem met hen bespreken en een compromis sluiten. Aan de andere kant, als je je realiseert dat je relatie niet zo werkt dat het moet eindigen, begin dan met dat proces. Het opschrijven van de waarheid kan een krachtige katalysator zijn voor verandering.

De sleutel tot het maken van veranderingen die werken is om de noodzaak van verandering als deel van het leven te accepteren. Als we veranderen, vinden we het misschien nodig om onze relaties, werk en woonsituaties te verfijnen. Onze levens zijn levende, ademende entiteiten die ons dynamische zelf weerspiegelen.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *