Het is belangrijk om beslissingen te nemen vanuit een evenwichtige plek in uw leven, door een keer te ademen en in te checken met uw hart en uw verstand.

Elk van de ontelbare beslissingen die we elke dag nemen, heeft het potentieel om een ​​diepe impact op ons leven te hebben. Sommige keuzes raken ons tot in onze kern, en ontwaken schokkende gevoelens in ons. Anderen lijken in eerste instantie eenvoudig maar blijken verwarrend complex te zijn. We nemen de beste beslissingen wanneer we het besluitvormingsproces benaderen vanuit een gebalanceerde emotionele en intellectuele basis.

Wanneer we evenwicht in ons hart en in onze gedachten hebben bereikt, kunnen we duidelijk beide kanten van een probleem of een alternatief zien. Evenzo kunnen we een compromis accepteren als een natuurlijk feit van het leven. In plaats van alleen te vertrouwen op onze gevoelens of onze rationaliteit, maar ze in gelijke mate te gebruiken worden we in staat gesteld om tot een evenwichtige conclusie te komen.

Wanneer u wordt gevraagd om te kiezen tussen twee of meer opties, of ze nu aantrekkelijk of onsmakelijk zijn, doet u alles wat u kunt om de keuze die voor u ligt te begrijpen voordat u verder gaat. Als je niet vanuit een evenwichtspunt tot een beslissing komt, loop je het risico keuzes te maken die irrationeel en overdreven emotioneel zijn of helemaal logisch zijn en geen rekening houden met je gevoelens.

Door je gedachten en emoties bij elkaar te brengen tijdens het besluitvormingsproces, zorg je ervoor dat je al het mogelijke in overweging neemt voordat je verder gaat. Niets wordt aan het toeval overgelaten en je hebt voldoende gelegenheid om te bepalen welke opties in overeenstemming zijn met je waarden.

Hoewel sommige belangrijke beslissingen je kunnen dwingen om snel te handelen en te reageren, zullen de meeste je een overvloed aan tijd gunnen om over je keuzes na te denken. Als u twijfelt aan uw vermogen om uw opties op een evenwichtige manier te benaderen, moet u een langere time-out nemen voordat u op de beslissing reageert.

Dit geeft je het intermezzo dat je nodig hebt om er zeker van te zijn dat je gedachten en gevoelens in evenwicht zijn. Terwijl je oefent in het bereiken van balans, zul je uiteindelijk een gemoedstoestand bereiken waarin je gemakkelijk beslissingen kunt nemen die elk aspect van het zelf eren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *