Hieronder volgen wat tips om je te helpen om de eerste stappen in ‘het nieuwe eten’ te zetten.

Wees nieuwsgierig naar wat er onder jouw eetgedrag ligt. Veroordeel je manier van eten niet, er is een reden voor. Waarom eet ik? Als ik op het moment dat ik veel, snel en ongezien ga eten dit niet zou doen, wat zou ik dan voelen?

Heb de intentie om jezelf mooi te vinden, ook al is dit nog niet het geval. De intentie is de eerste stap. Benoem de onderdelen van je lichaam die je mooi vindt en bedenk wat je lichaam iedere dag voor jou doet.

Bedenk dat wanneer je op de oude manier wilt afvallen dit een gevecht is tegen jezelf. Een gevecht dat je nooit kan winnen.

Wees mild voor jezelf en relaxed. Begin langzaamaan een andere manier van eten en leven. Geef jezelf ruimte.

Probeer erachter te komen wat je ware behoeftes zijn en verzin andere manieren om ze te vervullen. Vaak is er een meer rechtstreekse manier 😉

Wanneer je toch in een eetbui bent beland, wees zo aardig voor jezelf en pak een stoel en ga zitten!

Stop met vetpraat! Praat niet meer over diëten, over hoeveel je nog wilt afvallen, over wat je wel of juist niet meer zou moeten eten. En vraag er ook bij anderen niet naar. Deze manier van praten, is gebaseerd op het feit dat we niet goed/mooi genoeg zijn….en dat is dikke vette onzin! Maak daarentegen complimenten over hoe iemand eruit ziet, benadruk de mooie kanten.
Wist je trouwens dat dit ook iets positiefs met jou doet?

Voel je je niet lekker in je vel en heb je de neiging om rond te lopen in een joggingpak of in bed te blijven, trek dan juist je mooiste jurk aan (of broek). Je kunt kleding ook gebruiken om je mooier en zelfverzekerder te voelen, in plaats van te wachten tot je de juiste maat hebt bereikt om iets moois aan te trekken. Bedenk dat ook op zulke dagen je het waard bent om er leuk uit te zien!

Word jezelf en maak de wereld mooier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *