De huidige tijd kan moeilijk zijn, maar het leven ontvouwt zich zoals het zal en het universum zal wachten als we ons een weg banen naar het onbekende.

Onze levens worden geleid door natuurlijke ritmes die specifiek zijn voor ieder van ons en niet kunnen worden veranderd door wilskracht alleen. Het leven zelf is een reis die bestaat uit processen en gebeurtenissen die zich vóór ons manifesteren en die alleen worden weggevaagd als de tijd aanbreekt. Of we een carrière aanbidden, een gezin stichten of onszelf willen ontwikkelen, we weten instinctief wanneer het moment is aangebroken om onze dromen te realiseren, omdat alles wat hierbij komt op harmonieuze wijze bij elkaar komt.

Wanneer de tijd rijp is, kan de passage van het lot niet worden geblokkeerd. Maar hoe wanhopig we ook zijn om deze prachtige toekomst aan te raken die we ons hebben voorgesteld, we kunnen niet groeien als we niet volledig aanwezig zijn in de evolutionaire ervaring. Het heden kan uitdagend, oncomfortabel en vervelend zijn, maar het leven ontvouwt zich zoals het wil, en het universum zal geduldig wachten terwijl we ons een weg banen naar het onbekende.

Het lot dat ons te wachten staat, is niet afhankelijk van ons tempo, dat vooraf bepaald was voordat we ooit in menselijke gedaante verschenen. Daarom is er geen reden om door het leven te haasten om die toppen van ontwikkeling te bereiken die horen bij de paden die we hebben gekozen.

Genieten en volledig ervaren van de reis van het leven is net zo belangrijk als het bereiken van doelen en het bereiken van mijlpalen. Er zijn lessen die we tijdens die momenten kunnen leren die niet materieel of onbetekenend lijken en die we op geen enkel ander moment kunnen leren. Het waarderen van deze neemt echter geduld op, omdat mensen de neiging hebben zich te concentreren op het vervullen van verwachtingen in plaats van op de eenvoudige geneugten van het zijn.

Zoals zoveel mensen verlangde je ongetwijfeld naar een apparaat dat je de kracht zou geven om door bepaalde periodes van je bestaan ​​heen te spoelen. Toch is haast van nature veel stressvoller dan serene standvastigheid. Wanneer je merkt dat je ongeduldig wordt omdat het tempo van je ontwikkeling bedrieglijk traag is, onthoud dan dat alles wat er in je leven zal gebeuren zich in zijn eigen tijd zal voordoen. Door je drang om te haasten te dempen, kun je jezelf zien leren, veranderen en sterker worden.

Er is zoveel te zien en te doen tussen de evenementen en processen die we als definitief beschouwen. Als je geduldig genoeg bent om plezier te hebben in het zich ontvouwen van je bestaan, lijkt de reis van de ene top naar de volgende geen tijd te kosten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *