REISADVIES

Casa Costa Prata is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig, auto en bus. We zijn gelegen op 1 uur rijden van de internationale luchthaven Lissabon. Voor het afreizen naar onze locatie heb je de volgende mogelijkheden.

external-content.duckduckgo-1

VLIEGTUIG

De luchthaven van Lissabon wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Een overzicht van enkele luchthavens van vertrek.

AMSTERDAM

KLM, TAP, Transavia, Easy Jet en Vueling

ROTTERDAM

Transavia

EINDHOVEN

Transavia, Ryanair, KLM

BRUSSEL

Ryanair, TAP, Transavia, Brussels airlines, Lufthansa, Air Europe

external-content.duckduckgo-2

AUTO

Vanaf de luchthaven van Lissabon is het ongeveer een uur rijden naar onze locatie. U kunt er voor kiezen om zelf een auto te huren, taxi of transfer te kiezen.

Adres:

Rua da Lagoa 3, 2500-590, Nadadouro

AUTO HUUR

Voor het huren van een auto zijn de prijzen het aantrekkelijkst via: Do you Spain

TAXI

Taxi's bevinden zich voor de aankomsthal die u direct ziet bij het naar buiten lopen. Een taxi naar de locatie kost ongeveer €100,-

 

external-content.duckduckgo

BUS

Wilt u per bus komen dan gaat u vanaf de luchthaven naar het busstation van Sete Rios of Orient. Dit kan met een uber of taxi voor ongeveer €5,-

De bus maatschappij Rede Expressos heeft een directe verbinding naar Caldas da Rainha welke op een 15 minuten afstand is gelegen van onze locatie. Deze maatschappij rijdt meerdere malen per uur en heeft een reistijd van ongeveer 1 uur en 15 minuten. De kosten liggen rond de €11,-

Vanaf Caldas da Rainha kun je een locale bus nemen direct vanaf het station of kiezen voor een taxi welke ongeveer €10,- kost.

REGELS VOOR HET VLIEGEN

Bewijs vaccinatie, Bewijs herstel of een Negatieve PCR-test

Voor alle reizigers naar het vaste land van Portugal geldt dat zij in het bezit moeten zijn van een negatieve covid-test. Deze coronatest mag maximaal 72 uur oud zijn.

Verplichte gegevens op testuitslag corona

De negatieve testuitslag moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Het document wordt op 5 punten gecontroleerd:

  • Type test: het moet een moleculaire NAAT-test zijn
    (dit zijn: PCR, RT PCR, LAMP, TMA, mPOCT). Een ander type test, zoals een antigeen-test of een serologische test (een bloedonderzoek waarbij naar antistoffen wordt gekeken), voldoet niet.
  • Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn.
  • Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort.
  • Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland.
  • Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.

Een vertaling van een testuitslag is toegestaan als deze is voorzien van een originele handtekening of stempel van de arts of het instituut dat de test heeft afgenomen.

Mondkapje

Een mondkapje dragen vanaf 13 jaar en ouder is verplicht op de luchthaven, tijdens het in- en uitstappen en aan boord van een vliegtuig.

Het adres van verblijf: Casa Costa Prata, Rua da Lagoa 3, 2500-590 Nadadouro