Soms is het vinden van het antwoord net zo eenvoudig als een pauze nemen en een stap terug doen uit de situatie.

Soms kunnen we zo ingepakt raken in onze gedachten dat we in cirkels rondgaan, het moeilijk vinden om ons te concentreren op dingen en, omdat we zo afgeleid zijn, niet echt veel bereiken. Er kunnen signalen zijn - mentaal, emotioneel en fysiek - die ons vertellen dat we moeten vertragen en ontspannen. Omdat we zo betrokken zijn bij dingen die extern zijn, kunnen we gemakkelijk over het hoofd zien wat er echt in ons omgaat. Het is in deze tijden dat we een stap terug moeten doen van de dingen die ons bezig houden en de tijd nemen om contact te maken met ons innerlijke zelf, en onze geest, lichaam en geest de tijd geven die ze nodig hebben om weer te herstellen en te helen.

 

In eerste instantie lijkt het erop dat we door een pauze te nemen misschien niet zo productief zijn als we in eerste instantie zouden willen. In werkelijkheid is een gezonde periode van rust iets dat ons een echt gevoel geeft van de onbeperkte aard van ons ware potentieel. Als we een paar minuten buiten lopen, een paar yogahoudingen doen, mediteren of gewoon afstemmen op het rijzen en dalen van onze ademhaling, kunnen we onze zorgen loslaten. Deze daad brengt onze aandacht terug naar de dingen die echt essentieel zijn voor ons, zoals ons gevoel van eenheid met het universum en onze innerlijke vrede en welzijn. Wanneer we contact met dit deel van onszelf beginnen te maken, zullen we merken dat onze gebruikelijke alledaagse problemen en zorgen minder kritiek worden en dat we niet alleen veel meer ruimte in ons leven hebben om echt na te denken over de kwesties die het meest voor ons betekenen, maar we kunnen ook alle situaties brengen die we veel positiever en gezonder zien.

 

Onszelf respijt geven van onze dagelijkse zorgen is als het geven van een geschenk aan onszelf. Door afstand te nemen van de problemen die onze gedachten lijken te verzadigen, verminderen we het gewicht van onze problemen en worden we in plaats daarvan meer ontvankelijk voor de wijsheid en antwoorden die het universum ons te bieden heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *