Een momentje eruit, vegan kook workshops en culinair genieten.

Onze missie is om jou te laten kennismaken met culinair vegan eten op een verantwoorde wijze. Producten van lokale boeren en ondernemers. Van het seizoen, biologisch en vers van het land.

De relatie van eten en gezondheid.
Ervaren en voelen wat puur eten met je doet.
Hoe te starten met een nieuwe leefstijl
Moment van bewustwording, ervaren en transformeren

Ga met deze retreat ontdekken wat een andere manier van voeding met je doet. Het retreat staat onder leiding van Carola van der Eij die voeding vanuit een medisch oogpunt bekijkt. Samen met de zeer ervaren chef kok Laura Figueiras nemen zij je dit weekend mee op een bijzondere innerlijke culinaire reis.
Een weekend waarin jij leert om heerlijke vegan gerechten te bereiden met leuke informatieve workshops. Ervaren wat een andere manier van eten met je lichaam doet. Zowel fysiek als mentaal kun je veranderingen ervaren of starten met een andere leefstijl.
In een kleine groep ga jij in villa Casa Costa Prata aan de slag en genieten. Maximaal 7 deelnemers zodat er alle ruimte en aandacht is voor jou, de workshops, ontspanning en tijd voor jezelf.

"Let food be your medicine and your medicine be your food"

PROGRAMMA

Het programma begint met onze ochtendroutine die bestaat uit yoga of een wandeling in de natuur. Deze twee starters van je dag geven een moment van naar binnen keren en verbinding maken met je lichaam. Hiermee wordt de basis gelegd voor de rest van de dag. Na de ochtendsessie ontbijten we gezamenlijk en vervolgens beginnen we met de kookworkshops en het dagprogramma. .

De kookworkshops worden verzorgt door de zeer ervaren chaf Laura die vanuit haar kennis en passie jou meeneemt op een leerzame culinaire reis. Laura kan als geen ander een smaakexplosie creëren en tevens zorgen dat de maaltijd volledig en voedzaam is. Dit alles met het oog op een verantwoorde manier van leven. Locale producten, organisch en van het seizoen staan op de eerste plaats en het liefst zonder enige verspilling. Door het optimale gebruik van plantaardig eten schoont je lichaam op en krijg je precies de juiste voedingsstoffen binnen. Natuurlijk houden we rekening met alle dieetwensen.

Tijdens de workshops is er aandacht voor een breed pallet van gerechten zowel voor ontbijt, lunch en diner. Tevens wordt je uitgelegd wat je met voeding preppen kunt als het wecken, inmaken of fermenteren. Carola zal vanuit haar visie als natuurgeneeskundige een lezing geven met  het thema voeding en gezondheid. Wat de impact van voeding is op de gezondheid, welzijn en dit jouw kan helpen bij medische aandoeningen of kwalen.Zij zal je laten ervaren wat het circidiaansritme voor invloed heeft en waarom de bluezones in de wereld zoveel besproken zijn.

We lunchen gezamenlijk en na de lunch heb je ruimte te ontspannen, te wandelen en verder kennis te maken met elkaar. Je kunt je ook terug te trekken in de tuin of relaxen bij het zwembad, de prachtige lagune of oceaan. Het middagprogramma is vergelijkbaar met de ochtend. Je zult ook hier wederom leerzame en smakelijke gerechten bereiden en zelf proeven. Na het avondeten kun je genieten van je welverdiende rust.

Op vrijdagmiddag zullen wij het historische plaatsje Obidos bezoeken waar tevens een proeverij met de lokale likeur Ginja genoten kan worden. Dit bezoek laat je het authentieke Portugal beleven en traditionele producten van het land ontdekken. Een mooie combinatie tijdens jouw culinaire weekend trip.

Wie is Chef Laura

Laura heeft als klein meisje altijd veel gekookt met haar moeder en tante, die haar de basis van patisserie en koken hebben geleerd. Haar interesse en passie voor koken was geboren en groeide meer elke keer dat ze vrienden en familie rond de tafel verzamelde. De momenten van het delen van ervaringen en smaken maakten dat ze chef-kok wilde worden.

Toen ze haar diploma in schone kunsten had behaald, besloot ze een cursus culinaire kunsten te volgen in Escola de Hotelaria e Turismo, in Lissabon, om haar vaardigheden en kennis over eten te verbeteren.
Nadat ze in een aantal restaurants had gewerkt, begreep ze dat het soort koken dat ze wilde doen en ontwikkelen een thuis kookstijl is, net zoals ze met haar familie doet. Ze identificeert zich niet met de restaurant methode, met een massale productie en soms niet erg bewust.

Het laatste restaurant waar ze jaren heeft gewerkt, was in Montpellier, in het zuiden van Frankrijk, een klein project met een keuken zonder afval, waar ze de kans kreeg om het in haar eentje te beheren. Een ruimte waar ze de kans kreeg om veel te leren over mediterraan eten en om gezond en bewust te koken, met lokale en seizoensgebonden producten.

Ze is met haar gezin terug naar Portugal gekomen om de Portugese roots samen met de familie aan hun zoon door te kunnen geven.
Momenteel werkt ze als privé Chef waar ze heerlijke veganistische en gezonde maaltijden kookt, met seizoensproducten van lokale boeren. Hier heeft ze de mogelijkheid om in een rustige omgeving te werken, waar ze recepten en ingrediënten kan testen om haar kookkunsten te verbeteren.
Een van Laura's doelen is om haar werkwijze en creativiteit in de praktijk te brengen, plezier te hebben, maar vooral te blijven leren.

 

Wat anderen zeggen...

Cynthia

Het eten bij Retreat Portugal is zo'n ware smaakbeleving dat ik altijd heb willen ervaren hoe het is om dit zelf ook thuis te kunnen bereiden.

Uiteraard altijd mooie recepten ontvangen maar zelf doen is toch anders. Met de hulp van Laura is het super leuk en word het een stuk eenvoudiger om dit zelf in mijn leven toe te passen.

Marlous

Speelde al een tijdje met het idee om vegan te gaan eten en wist alleen niet hoe. Door de ervaring tijdens het retreat hoe smaakvol en vervullend dit is was voor mij de motivatie om daarmee aan de slag te gaan.

De uitleg door Laura is echt geweldig. De liefde die zij in het bereiden van eten steekt is geweldig. Ik ben om en ben blij dat ik deze stappen heb gemaakt. Dankjewel!

Anja

Wat een prachtige ervaring om vegan te eten. Ik had hier een oordeel over en ben zeer verrast hoe goed ik mij voel na een week vegan eten.

Met behulp van de recepten en de uitleg van Laura ga ik nu zelf dit thuis voortzetten.

Deze dagen waren een waar kado voor mijzelf, wat heb ik genoten.

INVESTERING IN JEZELF

Deze informatieve culinaire reis heeft een waarde van  €975,- incl. BTW.  Wij adviseren onze deelnemers om voor het boeken van de vliegtickets contact op te nemen in verband met de transfer en afstemming op andere deelnemers.

DATA

 • 11 - 15 oktober 2023
 • 18 - 22 oktober 20233.

WAT IS INBEGREPEN

 • Transfer van en naar de luchthaven van Lissabon. Note overleg voor reserveren tickets aankomst/ vertrek afstemming voor transfer. Voorkeur vertrek in avond eind dag en indien mogelijk aankomst in ochtend.
 • 4 overnachtingen in gedeelde kamer of op vraag alleen
 • Culinaire vegan Kook workshops
 • Gebruik van hoogwaardige kwaliteit producten van lokale boeren en ondernemers.
 • Een ochtend wandeling langs de prachtige zilverkust of lagune
 • Een Yogales waar mogelijk op het strand
 • Lezing door Carola over voeding en hoe zij denkt over een gezonde leefstijl en alle kennis omtrend gezond leven.
 • Workshops
 •  Dagelijks ontbijt, lunch en diner.
 • Handdoeken, linnen, badjas, fohn is aanwezig.
 • Bezoek historische plaats Obidos
 • Persoonlijk welkomstgeschenk en goodies
 • Heerlijk wandelen in de prachtige omgeving
 • Note: voorafgaande aan de retreat vul je een vragenlijst in zodat rekening kan worden gehouden met jouw gezondheid en allergieën

ZELF TE VERZORGEN

Casa Costa Prata is te bereiken op verschillende manieren maar de meeste mensen komen met het vliegtuig. Je reist naar de luchthaven van LIssabon.

Uiteraard kun je ook met de auto of trein naar Portugal reizen en eventueel gezamenlijk reizen.

Bekijk hier onze reistips>

Over Carola

Carola is opgegroeid op een boerderij in een agrarische familie waar het kweken van groenten en de verbinding met de natuur het dagelijkse normaal is. Haar oma's en moeder hadden al een passie voor koken met verse producten en hoe deze te bewaren voor de winter. Lekker eten vanuit de natuur naast sociaal is dan ook de standaard in haar leven.

Als kind was Carola altijd al buiten of in de keuken te vinden. Op school maakte zij haar eerste werkstukken al over de werking en kracht van onkruid, welke zij overigens prachtig vind.

Vanuit deze passie voor de natuur, voeding en gezondheid heeft zij haar werk gemaakt. Haar interesse voor het optimaal functioneren van het lichaam heeft ertoe geleid dat zij zich is gaan specialiseren in diverse natuurgeneeskundige disciplines en bewustzijnstrainingen om de oorzaak achter ziekten en kwalen te herleiden.

Vanuit deze holistische visie is het dat er naast fysiek ook aan het mentale, emotionele en spirituele lichaam gewerkt dient te worden om een optimale balans in jezelf vinden. Na jarenlang een praktijk te hebben gedraaid is zij 10 jaar geleden tot de conclusie gekomen dat wanneer je mensen een week meeneemt uit hun dagelijkse omgeving en een totaal pakket aanbied, laat ervaren, dit de beste manier is om op welk vlak dan ook een positieve blijvende verandering in het leven te maken.

In haar werk helpt zij vrouwen  en mannen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen door health transformatie Retreats in Portugal waarin zij laat ervaren dat je zelf een enorme invloed op jouw gezondheid en welbevinden hebt. Voelen, bewustwording, inzichten en transformatie maakt dat je vanuit zelfliefde de juiste keuzes maakt wat bij jou past en wat jouw gelukkig maakt. Iedereen is het waard om vanuit zijn passie te leven!

Retreat center Casa Costa Prata

Rua da Lagoa 3

2500-590 Nadadouro

Portugal

Telefoon +31 613409174

Email: info@retreatportugal.com

Wil jij weten wat ons bezighoudt, programma wijzigingen en nieuwe data volgen? Bezoek de website RETREAT PORTUGAL

Volg mij op Social media